Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, η Co2gether υλοποιεί το έργο με τίτλο «Επισκέψεις ζωής», το οποίο απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο και διαμένουν σε απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε Δομές ηλικιωμένων που σχετίζονται με την Τρίτη Ηλικία που βρίσκονται και εκτός της Περιφέρειας μας, αλλά και σε φροντιστές (τυπικούς και άτυπους).
Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στην κάλυψη των βασικών αναγκών των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και στην παροχή ολιστικών υπηρεσιών, με βασικό σκοπό την απόκτηση αυτονομίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων.
Πιο συγκεκριμένα, η διεπιστημονική ομάδα (κοινωνικοί λειτουργοί, γεροντολόγος κ.α) της Co2gether πραγματοποιεί κατ’οίκον επισκέψεις σε άτομα που διαμένουν σε Δήμους με τους οποίους έχει αναπτύξει συνεργασία όπως είναι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, Δήμος Ερυμάνθου, Δήμος Αιγιάλειας, Δήμος Θέρμου, Δήμος Ναυπακτίας και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας.
Έπειτα από την επιτόπια παρατήρηση και αξιολόγηση προσφέρoνται δωρεάν υγειονομικό υλικό και βοηθήματα βάδισης, κίνησης και μεταφοράς όπως αναπηρικά αμαξίδια, τροχήλατοι περιπατητήρες, πατερίτσες σε άπορους ηλικιωμένους ή χαμηλοσυνταξιούχους. Μέσα από το συγκεκριμένο έργο δίνονται ταυτόχρονα κατευθυντήριες οδηγίες για την ορθή χρήση των ειδών ατομικής υγιεινής & προσωπικής φροντίδας σε όλα τα μέλη της οικίας, καθώς μοιράζεται και ένας εύχρηστος εκπαιδευτικός οδηγός για την ασφαλή διαβίωση στο σπίτι, τον οποίο έχει δημιουργήσει η ομάδα της Co2gether.
Με την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ και με την υποστήριξη δύο συνεργαζόμενων Γαλλικών ΜΚΟ, της SECOL και της Accociation Paradisante, έχει μεταφερθεί υγειονομικό υλικό και εξοπλισμός αξίας 250.000 ευρώ από την Γαλλία στην Πάτρα, όπου βρίσκεται η αποθήκη υγειονομικού υλικού της Co2gether.
Παράλληλα, προσφέρεται ψυχοκοινωνική στήριξη σε μοναχικά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που βιώνουν είτε κοινωνικό είτε γεωγραφικό αποκλεισμό από την κοινωνική υπηρεσία της Co2gether. Ο κοινωνικός αντίκτυπος του έργου είναι ευρύς καθώς από την μία ενθαρρύνει τη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην κοινωνία, αυξάνει την αυτονομία τους και τη διατήρηση των κοινωνικών τους σχέσεων, εκπαιδεύει τους φροντιστές και από την άλλη ευαισθητοποιεί το ευρύτερο κοινό ως προς την σημαντικότητα της υγιούς και ενεργής γήρανσης.
Μέσα σε ένα χρόνο το εξειδικευμένο προσωπικό της Co2gether έχει καταφέρει να επισκεφθεί και να φροντίσει 226 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και τους φροντιστές. 16 Δομές φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και οργανισμοί που έχουν έδρα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου έχουν λάβει απαραίτητο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τους ωφελούμενους που φιλοξενούν και φροντίζουν.